L' Avant-Scène, Nice
View all plans

Dense volume, functional multiplicity (urban values).

Repetition, large scale compositive order.

The precision, and in part the controlled variety of the material, are arguments that try to introduce a smaller and more human scale in the whole, a large urban piece, which should mark the new center of the Grand Arenas district, in Nice.

Josep Lluís Mateo

Avant-Scène

Typology: Multifunctional (Commercial, Offices, Multigenerational Housing, Hotel)
Location: Hub Multimodal Nice-Airport, Grand Arénas, Nice, France

Architecture: Josep Lluís Mateo
Client: QUARTUS
Design date: 2014-2018
Construction date: in progress
Built surface area: 35.000 m2

Other participants:

Façades, Swimming Pool: Oteis
Installations and sustainability: Oteis
Electricity: Oteis
Acoustics: Lamouraux