PG741 02

BANC SABADELL SPACE IN MADRID

PG741 04
PG741 15
PG741 21
PG741 23
PG741 32
PG741 29
PG741 31
PG741 33
PG741 37
PG741 38
PG741 41
PG741 39
PG741 45
PG741 48
PG741 59
IMG 1032
PG741 03
01
View all photos

At a time of transformation for bank branch offices, here, as an experimental proposal, we created a space as a place to work and to meet. Open but active. Private when necessary.

Our intervention in a pre-existing space sets out to enhance it, to dialogue with it, not just to add an indifferent new layer to the underlying base. In a central place, open to the city and to an incredible courtyard at the centre of a street block, with large trees and vegetation, dialogue with the outside (with the city and with nature) also constitutes a thread in the design.

The language is abstract, the environmental conditions (light, sound) addressed with particular care. The space is muted, with nuanced lights and open but controlled views.

Space for work and for personal meetings.

Josep Lluís Mateo

Typology: Offices
Project: 2019
Construction: 2020
Surface: 550 m2
Location: Madrid, Spain
Photo: Pedro Pegenaute and Jordi Bernadó 

Nominee for the 2022 Archdaily en Español Premios Obra del Año 

Emplazamiento
Sketch PB
Sketch P1
PB
P1
View all plans